בגלל אופי תהליך פיתוח האפליקציה, מפתחי האפליקציות המובילים לאנדרואיד ו-iOS יכולים להימצא מפוזרים על פני הגלובוס, מקליפורניה בארה"ב ועד אירופה ודרום מזרח אסיה. במקרים רבים, חברות אלו מחלקות את משרדן בין מספר מיקומים. לדוגמה, הם עשויים לפתוח מטה עם מכירות ושיווק, נניח בארה"ב, וזרוע העיצוב והפיתוח שלה אי שם בהודו או במזרח אירופה (חשבו על אוקראינה, בלארוס). מצד שני, יש סוכנויות חזקות שממוקמות במלואן גם בהודו ובאמריקה הלטינית, ולבריטניה יש תמיד חלק ניכר ממפתחי האפליקציות המובילים.
חברה לפיתוח תוכנה
מדריך זה מאגד את כל מה שצריך לדעת על חברת פיתוח תוכנה. במקום לבדוק בגוגל, כתבנו עבורכם הסבר כי חברת פיתוח האפליקציות המובילות יכולה לקודד עבור iOS, Android, Windows Mobile או לעבור בין פלטפורמות ולבנות אפליקציה היברידית. התמחות זה החוזק של עיצוב ה-UX/UI ואת הנכונות להתעסק עם טכנולוגיה חדשה כמו רכיבים לבישים, AR, VR, Blockchain, Amazon Alexa ובוטים לשיחה. לבסוף, לא הפלנו לפי גודל, שכן אולפנים קטנים יכולים להתחרות בחברות גדולות יותר בכל מדדי האיכות.

מנוע החיפוש של גוגל מכיל מאות סוכנויות לפיתוח אפליקציות, אבל צריך גם לדעת איך לבחור אחת. שמות מותג ופרסים אינם מספיקים מכיוון שמפתח האפליקציה צריך להיות מתאים לך, לעסק שלך ולרעיון האפליקציה שלך. מדריך קצר זה עוזר לך לעשות בחירה מושכלת יותר.
סוגי מפתחי אפליקציות
ישנם ארבעה סוגים עיקריים של מפתחי אפליקציות, אם כי ניתן למצוא קבוצות משנה רבות בתוך אלה (כגון התמחות בתעשייה מסוימת או בפלטפורמה מסוימת). באופן כללי, חברות ברמת הארגון נוטות לעלות יותר אבל יש להן את האמצעים החזקים והמהירים ביותר לפתח את האפליקציה שלך, בעוד שבוטיקים דומים יותר לבעלי מלאכה קטנים, והקטגוריה האחרונה היא פרילנסרים יחידים.
Enterprise (בבית): חברות גדולות שעושות בדרך כלל הכל, החל מעיצוב האפליקציה שלך ועד לבנייה, בדיקה ופרסום שלה. הם נוטים לדרוש את התקציבים הגדולים ביותר, והמעצבים והמקודדים שלהם הם בעיקר עובדים.
ארגונים (מיקור חוץ): ההבדל העיקרי בין אלה לבין החברות לעיל הוא שהן מעסיקות פרילנסרים לעבודה על הפרויקט שלך. זה מאפשר גמישות רבה יותר – אולי כבר יש לך ממשק משתמש, או שיש לך כישורי קידוד אבל היית רוצה משהו מעוצב. זה גם מוריד את העלויות – פיתוח אפליקציות דרך חברות אלו בדרך כלל זול יותר.
בוטיקים: האולפנים האלה יכולים להיות קטנים כמו צוות של שני אנשים. הם לוקחים על עצמם פחות פרויקטים ומספקים רמות גבוהות של ליטוש וגם נוטים להתמחות בסוגים מסוימים של אפליקציות או ענפים אנכיים.
פרילנסרים: אולי תמצאו אדם אחד שמוכן לעשות הכל (עיצוב, קידוד, בדיקות, פרסום) אבל האמת, האנשים שיכולים לעשות את כל זה ולעשות זאת היטב הם מעטים ויקרים מאוד. זה לא בלתי אפשרי לבנות אפליקציה עם פרילנסרים, אבל זה מוסיף הרבה עבודה וחוסר ודאות.